Hoppa till huvudinnehåll
Saga bio: Neonskylt

Bio

I Flens kommun finns två biografer: Saga bio i Flen och biograf Facklan i Folkets Hus Hälleforsnäs. Biograferna är digitaliserade och är ett samarbete mellan Flens kommun och Hälleforsnäs Folkets Hus, som driver båda biograferna.

Flens Filmstudio och Flens Dagfilmsstudio

Flens Filmstudio som startade 1967 är en ideell förening ansluten till Sveriges förenade filmstudios. Syftet är att främja filmintresset och visa god kvalitetsfilm. Medlemmarna väljer filmer hösttermin och föreningens styrelse väljer för visningar vårterminen. Filmvisningarna finansieras av medlemsavgifter. Visningarna är öppna för alla som löser medlemskort i Flens Filmstudio (320:-/termin för 8 filmer). Medlemskort säljs vid filmvisningarna på Sagabiografen. Alla gamla och nya medlemmar är välkomna till en ny säsong med intressanta filmer! Mer om Flens Filmstudio hittar du på hemsidan flensfilmstudio.se samt facebookgruppen Flens Filmstudio.

Flens Dagfilmstudio som startade 2009 är en ideell förening ansluten till Sveriges förenade filmstudios. Syftet är att främja filmintresset och visa god kvalitetsfilm som medlemmarna själva väljer. Filmvisningarna finansieras av medlemsavgifter. Intresset för film på dagtid är stort, föreningen har idag över 100 medlemmar. Målgruppen för filmvisningarna är alla som är daglediga. Föreningen har upptäckt att de fyller ett socialt behov hos många pensionärer – behovet av att få komma ut, träffa andra, diskutera film och att kunna känna sig trygga är stort i den målgruppen. Många av medlemmarna skulle inte ha gått ut på kvällstid.

Före varje visning bjuder föreningen på dryck och godis och stämningen är trivsam och familjär.

Medlemskort (300 kr/termin) säljs vid filmvisningarna på Sagabiografen. Alla gamla och nya medlemmar är välkomna till en ny säsong med intressanta filmer!

Relaterad information

Sidansvarig: Inger Zetterström Karlsson
Senast uppdaterad: 2022-12-02 07:59:57

Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.

Inger Zetterström Karlsson

Enhetschef kultur

0157 – 43 02 21