Hoppa till huvudinnehåll

Litteraturfestival 2020

Äntligen november - äntligen Litteraturfestival! Här nedan kan du ta del av årets program digitalt, tryckta program hittar du på biblioteken i början av november. För att vi ska kunna garantera en trygg mötesplats där vi tar hänsyn till coronarestriktioner kommer vi i år ta in förhandsbokningar till flera av våra evenemang. Länk till anmälningsformulären hittar du i programmet nedan. Tillsammans gör vi litteraturfestival, hjärtligt välkommen!

Program Flens litteraturfestival 14-22 november 2020

SKÖNLITTERÄR HÖGLÄSNING PÅ FLENS BIBLIOTEK

Måndag – fredag kl. 10 Flens bibliotek – fri entré

Kom till biblioteket och lyssna till högläsning, för vuxna! Bibliotekarien Åsa läser för oss. Vi väljer rum efter hur många vi blir. Ta gärna med ett valfritt handarbete.


HÄNG MED PÅ LitteraTuren

14-22 november Med utgångspunkt från Flens bibliotek

Ge dig ut i LitteraTuren! Med pappersark (hämtas på biblioteket) och egen penna, eller med din smartphone, går du på tur, följer en slinga och svarar på frågor. Om du lämnar in dina svar är du med och tävlar om ett bokpris. evenemanget produceras i samarbete med Widegrens förlag och finns tillgängligt för dig när du vill, hela festivalveckan.


“NÄR JAG FÅR LÖN KOMMER JAG OCH HÄLSAR PÅ DIG EN SÖNDAG”

Lördag 14:e november kl. 16-17 Sigridslunds café & handelsbod – föranmälan krävs – fri entré
Anmäl dig här

Söndag 22:a november kl. 17-18 Barbros café – föranmälan krävs – fri entré
Anmäl dig här

En berörande läsning med text och musik i dialog. Om kärlek, vänskap och livsval baserat på brev från mellankrigstiden mellan två unga kvinnor. Framfört av författaren Karin Flygare och musikern Simon Stålspets.


TALLBACKENS FÖRSKOLA BJUDER PÅ UTSTÄLLNING

Lördag 14:e november kl. 11-14 Biblioteksfilialen Hälleforsnäs – Fri entré

I samarbete med biblioteksfilialen i Hälleforsnäs har barnen på Tallbackens förskola läst böcker på temat höst och utifrån litteraturen skapat en egen utställning. På litteraturfestivalens första dag hålls högtidligt öppnande av utställningen och vi är alla välkomna!


KÄNN! – VÅGA! – SKRIV!

Lördag 14:e november kl. 14-17 Stora salen Amazon – föranmälan krävs – fri entré
Anmäl dig här

Skrivarverkstad för dig mellan 16 och 25 år. Vill du skriva en stark låttext, en oförglömlig novell – eller kanske en allomfattande roman? Under ledning av författaren och journalisten Johan Eriksson får du tips och råd som hjälper dig med ditt skrivande. Max 15 deltagare. Fika ingår.


“JAG HAR INTE TID ATT VARA RÄDD”

Söndag 15:e november kl. 13-15 Stora salen Amazon – fri entré

Utställningen som berättar om våra rädslor, hur vi finner tröst och hur vi tacklar corona-året 2020. Träffa konstnärerna och var med och bygg på utställningen. För hela familjen.


DEN BLOMSTERTID NU KOMMER

Måndag 16:e november – exklusivt för skolbarnen

Alla sjundeklassare på stenhammarskolan läser romanen Den blomstertid nu kommer under hösten och är redo att möta självaste författaren Marie-Chantal Long som kommer till skolan och håller interaktivt författarbesök i klassrummen.


TÄVLA I BERÄTTANDE

Måndag 16:e november kl. 18-21 Stora salen Amazon – föranmälan krävs – fri entré
Anmäl dig här

Tillsammans med Sörmland berättar och Studiefrämjandet Sörmland arrangerar vi Flens första Berättarslam! Berättelser, skrönor, historier you name it. Det blir helfestligt. Kom och delta som berättare eller sitt med som publik. Läs tävlingsreglerna i anmälningsformuläret. Första- andra och tredje pris delas ut.


SPÄNNINGSLITTERATUR FRÅN SÖRMLAND

Tisdag 17:e november kl. 14 Malmköpings stadshus – föranmälan krävs – fri entré
Anmäl dig här

Möt författarna Mats Lundgren och Leif Klingensjö i ett författarsamtal med fokus på spänningslitteratur. Utöver samtalet finns även utrymme för frågestund, bokförsäljning och signering.


SKRÄCK I KOLHUSET

Tisdag 17:e november kl. 19-19:45 Kolhuset Hälleforsnäs – föranmälan krävs – fri entré
Anmäl dig här

Vår ambition är att skrämma vettet ur de stackare som vågar kliva över tröskeln till kolhuset. I den mörka novemberkvällen bjuder vi på några riktigt otäcka skräcknoveller. För barn 10-13 år.


FÖRFATTARBESÖK TAMARA MIVELLI

Onsdag 18:e november kl. 18 Stora salen Amazon – föranmälan krävs – fri entré
Anmäl dig här

Möt författaren som debuterade i år med ungdomsromanen Jag klyver er itu i ett boksamtal. Romanen är en liten pärla med sina 122 sidor, lätt i handen men till innehållet sett en berättelse med många bottnar och ett gripande tilltal.


ORMENS VÄG PÅ HÄLLEBERGET

Onsdag 18:e november kl 15-16 Vadsbro föreningsgård – föranmälan krävs – entré 50 kr.
I anmälningsformuläret kan du även förbeställa kaffe/te och teatersmörgås för 50 kr. Obs! Fika serveras vid bordet kl 14:30
Anmäl dig här

Teater! Torgny Lindgrens roman är här omarbetad för scen av och med Jonas Hedlund.

Föreställningen ges i samarbete med Studiefrämjandet Sörmland.


FÖRFATTARBESÖK ELISABET NEMERT

Torsdagen 19:e november kl 18 Hörsalen Flens bibliotek – föranmälan krävs – fri entré
Anmäl dig här

Möt författaren, historikern och filmvetaren Elisabet Nemert, aktuell med sin 10:e roman Älvornas kulle.


EN GAMMAL KÖPING

Fredag 20:e november kl. 12-13 Stadshuset Malmköping – föranmälan krävs – fri entré
Anmäl dig här

Ebba Frendin skrev 1927 en text om Malmköping som publicerades i svenska turistföreningens årsskrift. Annlouise Olsson läser “En gammal Köping” och därefter följer samtal kring texten, tiden och platsen.


POETRYSLAM

Fredag 20:e november kl 18-21 Stora salen Amazon – föranmälan krävs – fri entré
Anmäl dig här

Estradpoesi fyller stora salen på Amazon med sin speciella energi. Vi får möta de nykorade vinnarna i regionsfinalen som bjuder på en uppvisning för att ytterligare vässa sig inför riksfinalen. Vi gästas av Niklas Masaros, något av en kändis på fältet och så klart kör vi öppen scen! Evenemanget arrangeras i samarbete med Sörmland berättar.


SKRIV SÅ ATT PENNAN GLÖDER

Lördag 21:a november kl. 10-13 Stora salen Amazon – föranmälan krävs – fri entré
Anmäl dig här

Kom och delta i vår skrivarverkstad tillsammans med författaren Karin Flygare. Jobba med din text och utveckla ditt skrivande. Max 12 deltagare. Fika ingår.


LAKRITSPIPOR OCH KORVSOPPA

Lördag 21:a november kl. 13-15 Folkets hus Hälleforsnäs – fri entré

Så heter boken som är skriven på både svenska och finska och som berättar om barnfamiljen som på 1960-talet lämnar Finland för arbete och ett nytt liv i Sverige. Träffa författaren, kliv bokstavligen in i boken (!) och mumsa lakritspipor med oss. Ett evenemang som tilltalar över generationsgränserna. Arrangeras i samarbete med Sörmland berättar och ABF.


LITTERÄR SALONG

Lördag 21:a november kl 19-20:30 Stora salen Amazon – föranmälan krävs – fri entré
Anmäl dig här

Vi gästas av den syriske poeten Ola Husamou och vår sörmländska författare Lars Hermansson. Det blir dikter på arabiska och svenska samt boksamtal mellan Lars Hermanson och Birgitta Wallin kring Hermanssons sprillans nya roman Till Tawa, Romanen kommer även finnas till försäljning.


I FABLERNAS OCH DOCKTEATERNS VÄRLD

Söndag 22:a november kl. 13-15 Stora salen Amazon – fri entré

I fablernas mångbottnade värld plockar barn och vuxna ofta upp olika budskap från samma berättelse. Kom och lyssna till de spännande fablerna och upplev dockteater som bränner loss på dockspråk, arabiska, svenska, kroppsspråk och engelska. En eftermiddag för hela familjen!