Nyinflyttad

Här hittar du en presentation riktad till dig som är nyinflyttad till Flens kommun. Tips som du kan bli hjälpt av och upplevelser som är redo att upptäckas!

barn med utsträckta armar

Utbildning

I Flens kommun verkar femton förskolor, nio grundskolor och en gymnasieskola. Skolorna kombinerar undervisning och omsorg som stimulerar barnens lärande och utveckling.

bilden visar ett hus vid en sjö

Bo & bygga

Vill du bygga ditt drömhus? Flens kommun förmedlar attraktiva, byggklara och fint belägna hustomter genom en tomtkö. Oavsett om du väljer att hyra eller köpa ditt boende finns det mycket att välja på.

sångerska sjunger

Sevärdheter

I Flens kommun finns många vackra orter och platser att upptäcka. Gemensamt för de olika orterna är att de alla är unika i sitt slag och kan erbjuda både tjänster, produkter och historia.

Uppleva & göra

vårdpersonal på fikarummet

Sjukvård

I Flen finns två vårdcentraler och i Malmköping finns ytterligare en. Närmaste sjukhus är Kullbergska sjukhuset i Katrineholm eller Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Vid akuta besvär, som inte kan vänta till nästa vardag men inte kräver omedelbar vård på sjukhus, ring 1177.

bild på människor som samlats ute i naturen

Stöd & omsorg

I Flens kommun vill vi att alla ska kunna leva ett tryggt och självständigt liv, oavsett förutsättningar eller ålder. Här hittar du information om hur kommunen kan hjälpa till när du har behov av omsorg, stöd och hjälp.

bild på biograf

Fritid & kultur

Älska loss i Flen! Här finns alla möjligheter till ett rikt fritids- och kulturliv med aktuella evenemang, oslagbar natur och närmare 200 sjöar.

24 februari 2024