Gårdsjöstrand

Det första spadtaget är nu taget för särskilt boende med 70 lägenheter vid Gårdsjöstrand.

första spadtaget Gårdsjö Strand

Byggnationen av särskilt boende och bostäder vid Gårdsjöstrand, invid vattnet och strandpromenaden, är ett välkommet tillskott till kommunen. Flens kommun kommer driva vårdboendet, byggherre är Sveafastigheter och totalentreprenad HMB.

– Detta är ett väldigt efterlängtat byggprojekt som nu ska börja ta form. Vi är väldigt glada att ha ett bra samarbete med Sveafastigheter och att arbetet har gått så smidigt tillsammans, säger Ann-Charlotte Munter, Kommunstyrelsens Ordförande, Flens kommun.

Särskilt boendets 70 lägenheter och gemensamma ytor väntas stå klara sommaren 2025. Under 2024 kommer byggnationen av hyresrätter och bostadsrätter påbörjas en bit från vårdboendet.

– Det är roligt att kunna bidra med riktigt bra särskilt boende och så småningom bostäder i Flen. Vi på Sveafastigheter har en gedigen kunskap av att utveckla, bygga och förvalta bostäder där människor trivs och vi gör det dessutom med ett ambitiöst hållbarhetsarbete, säger Viktor Mandel, vd, Sveafastigheter.

Särskilt boende byggs i enlighet med Miljöbyggnad Silver. På taket installeras solceller för att kunna ge el till fastigheten. På gården byggs ett växthus som boende i vårdboendet kan nyttja.

Mer information om boendet Gårdsjöstrand kan du läsa här. Länk till annan webbplats.

bilden visar en vy över en tänkt framtida strand

Bygga, Bo & Miljö

Här hittar du information om sådant som rör ditt boende. Du kan bland annat läsa om samhällsplanering, bygglov, lediga tomter och få information om energirådgivning. 

24 februari 2024