Other languages

Flens municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Flens Municipality

Näringslivsnytt - mars

Läs vad som händer inom näringslivet i kommunen just nu.

omslagsbild näringslivsnytt

Årets företagare i Flens kommun utsedd av Företagarna KFV

Priset som årets företagare går i år till Berit Björnsbråten på Bettna Såg AB med motiveringen:

”Vi nominerar med entusiasm Berit Björnsbråten till Årets Företagare i Flen för hennes exceptionella ledning av Bettna såg AB. Trots en oförutsägbar ekonomisk miljö har Berit bevisat sin förmåga att driva företaget till lönsamhet inom en mansdominerad och konkurrensutsatt bransch. Hennes arbete stärker den lokala landsbygdsekonomin genom att bevara och skapa jobb, vilket visar på hennes starka företagarskap och samhällsengagemang. Berit står som en inspirerande förebild för framgång genom hårt arbete, innovation och engagemang, vilket gör henne till en utmärkt kandidat för Årets Företagare i Flen”

Mässan i Flen 2024 blir tillgänglig för alla!

Temat för mässan kommer att fortsätta att fokusera på bygga, bo, hälsa och fritid, till detta adderas ett kompetens och jobbtema i samarbete Handelsbanken, Vrena Mekaniska Verkstad, Flens Byggelement, Flens Byggmaskiner, Volvo Circular Operations & Solutions Flen och Unilevers GB Glace. Detta för att bättre spegla samhällets behov och utveckling.

Var: GB-hallen vid Hammarvallen, Flen

Datum: 26-26 april 2024

Öppettider: Fredag 26 april 14.00 – 18.00, Lördag 27 april 10.00 – 16.00

Under dagarna kommer det att finnas en mängd intressanta föredrag, seminarier och workshops som utforskar olika ämnen. Programmet kommer att presenteras löpande i närmare anslutning till mässan. Det finns även mat i mässcafeét som Hotel Malmköping sköter. Över 80 utställare är nu inbokade på årets Mässa i Flen och ett fåtal monterplatser finns kvar. Vill du vara med? Skicka ett mail till naringsliv@forumflen.se

Markera datumet i din kalender och bjud in alla du känner - Mässan i Flen 2024 är ett evenemang du inte vill missa! Vi ser fram emot att välkomna dig till en helg full av inspiration, innovation och möjligheter.

https://forumflen.se/ Länk till annan webbplats.

Vill ni bli ett klimatsmart företag?

Hur behöver företagen arbeta med sina klimatfrågor för att möta framtidens krav? Gå vår korta utbildning för att öka dina kunskaper!

Under 2023 lanserade Eskilstuna kommun en första version av en lokal avsiktsförklaring för företag att bli klimatpositiva. Som ett nästa steg har ett klimatåtagande tagits fram och som många av er har skrivit på. Roligt att det finns ett stort intresse hos företagen att bidra till Eskilstunas mål att bli ett klimatpositivt Eskilstuna 2045.

MITC i samverkan med Eskilstuna Fabriksförening och Eskilstuna Klimatevolution bjuder in till en utbildning med fokus på klimatarbetet på företaget. Syftet med utbildningen är att öka kunskaperna samt ge verktyg och inspiration till ert interna arbete med klimatfrågorna på företaget. Utbildningen är kostnadsfri och omfattar 3 tillfällen och riktar sig till dig som är VD eller motsvarande. Förutom att öka era kunskaper inom området är tanken att ni får tillgång till ett nätverk av företag att utbyta erfarenheter, frågeställningar och utmaningar med.

Vi träffas för en kickoff den 5 april kl. 09.00-12.00. Då kommer också mer information om kommande träffar att presenteras. Har du frågor kontakta Gabriella, 070 580 83 32, gabriella.mast.weggeman@mitc.se

Anmälan och mer information: https://mitc.se/aktivitet/ett-klimatsmart-foretag/ Länk till annan webbplats.

Boka företagsbesök

Det innebär att du själv kan boka en tid när näringslivschef, kommunchef och kommunstyrelsens ordförande i Flens kommun kommer och besöker dig och din verksamhet. Du bestämmer själv tid, plats och samtalsämne. Missa inte att boka in ett företagsbesök. Nästa lediga tid är 3 april kl.13.30

https://etjanster.flen.se/oversikt/overview/414 Länk till annan webbplats.

Aktuella upphandlingar i kommunen

https://www.opic.com/org/telge_inkop/?q=Flen&s=PublicationTime&f=2,3,4,5,6 Länk till annan webbplats.

Svenskt Näringslivs Enkät

Då var det dags igen. Svenskt Näringslivs enkät har gått ut till 200 företag i vår kommun och vi önskar att så många som möjligt svarar. 2024 års enkätundersökning pågår mellan den 2 januari och 1 april. Undersökningen genomförs av Ipsos på uppdrag av Svenskt Näringsliv, och skickas till de företag som ingår i årets urval. Resultatet presenteras på foretagsklimat.se den 21 maj.

Länk: https://www.foretagsklimat.se/about/metodenkat Länk till annan webbplats.

Handla Lokalt

Som ni säkert vet förutspår man att handeln kommer att gå ner i början av 2024 och vi kör därför kampanjen Handla lokalt och delar ut gratis dekaler till de företag som vill ha. Dekaler finns att hämta i kontaktcenter i Stadshuset eller så kan ni meddela Frida Vidén, frida.viden@flen.se så kommer vi ut med dem till dig.

Kontaktuppgifter

Taggar:

Näringslivsnytt

Sidan uppdaterad: 2024-03-26

Hittade du rätt information?