Barn & utbildning
Här hittar du information om kommunala och fristående verksamheter för barn och ungdomar — exempelvis skola, gymnasieantagning, fritidshem och pedagogisk omsorg.
-
Här hittar du alla förskolor i Flens kommun, både kommunala och fristående. Förskolan är en skolform med en egen läroplan, där barn kan börja från och med att de fyllt 1 år.
-
Här hittar du information om kommunens skolor, läsårstider, timplan och skolval för de barn som går i förskoleklass till och med årskurs 9.
-
På Prins Wilhelmgymnasiet i Flen erbjuder vi samhällsprogrammet, naturprogrammet och olika lärlingsprogram.
-
Ny student? Här har vi samlat det du behöver göra för att få en bra start på studierna.
-
Här hittar du information om Flens kulturskola och den verksamhet som de bedriver.
-
Här hittar du information om Familjecentralen, en verksamhet som inrymmer barn- och mödrahälsovård, öppen förskola och socialtjänst med inriktning mot förebyggande insatser för familj och föräldrar.
-
Här hittar du information om kommunens olika fritidsgårdar, där alla ungdomar från årskurs 6 till och med tjugo år välkomna.
-
Här hittar du information om kommunens barn- och elevhälsa, en övergripande verksamhet som stöttar och utvecklar förskolors och skolors barn- och elevhälsoarbete.
-
Här kan du läsa mer om budgetbesparande förändringar samt om Kyrkskolans framtid.
-
Här hittar du information om den anpassade kommunala grundskolan, för barn med en intellektuell funktionsnedsättning.
-
Här kan du läsa mer om skolans lärplattform Unikum, Skola 24 och hur kommunen ser digitala verktyg som ett stöd för dig som elev och vårdnadshavare.
-
Edtech Flen är ett digitalt lärcenter som syftar till att öka det upplevelsebaserade lärandet.
-
Här hittar du information om hur och varför barn-, utbildnings- och kulturförvaltningens alla verksamheter behandlar dina personuppgifter.
-
KomTek är en kommunal teknik- och entreprenörskola som vill öka intresset för teknik och naturvetenskap hos barn och unga.
-
Här hittar du information om hur du går tillväga om du vill starta en fristående förskola eller skola i Flens kommun.
-
Här kan du läsa mer om hur du som nyligen kommit till Sverige kan få utbildning och stöd om hur det svenska samhället fungerar.
-
Här hittar du information om vilka valmöjligheter som finns om du vill söka till en anpassad gymnasieskola.
-
Enligt skollagen (4 kap. 8 § och 25 kap. 8 §) har du rätt att framföra synpunkter och klagomål på din förskola, pedagogiska omsorg eller skola.
Vad händer inom barn & utbildning?
-
Lärare från Stenhammarskolan nominerad till Guldäpplet
Skolans största tillgång är dess lärare, som dagligen inspirerar och utmanar eleverna och Malin är en av de nominerade till årets lärare!Barn & utbildning
-
Flens kommun tilldelas den ärofyllda kvalitetsutmärkelsen Guldtrappan
Flens kommun prisas för sitt arbete med upplevelsebaserat lärande och digitala läromedel i förskola ...Barn & utbildning -
Edtech Flen fyller 1 år
Vi har glädjen att bjuda in dig till Edtech Flens 1-årsfirande – ett digitalt lärcenter i Flen som f...Barn & utbildning -
Stöd inför helgen efter olycka på Stenhammarskolan
Här hittar du information om vilket stöd kommunen erbjuder under helgen.Barn & utbildning