Other languages

Flens municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Flens Municipality

Föreningsliv

Flens kommun har ett rikt föreningsliv med verksamheter inom många områden. Chansen är därför stor att du hittar något att fylla din fria tid med.

fyra ungdommar dansar

Föreningar

I Flens kommuns föreningsregister hittar du kontaktuppgifter till föreningar och organisationer. Kommunen erbjuder en stor bredd av verksamheter och föreningar. Idrotts-, kultur-, musik-, pensionärs-, natur- och friluftslivsföreningar m.m. Något för alla! I föreningsregistret kan du även läsa om vilket föreningsstöd kommunen har, om lotterier och hur ni bildar en ny förening.

För att bilda en förening behöver det finnas ett antal personer med ett gemensamt intresse som tillsammans bildar en förening.

En ideell förening är bildad när den har styrelse och skrivna stadgar. Till de första uppgifterna hör att utse en tillfällig styrelse (interimstyrelse) och revisor som fungerar fram till det första årsmötet då styrelsen konstituerar sig (organiserar sig genom val). Föreningen måste också kallas för något. Anta ett namn som den kan kännas igen igenom.

Styrelsen bör minst bestå av en ordförande, en sekreterare och en kassör. Förutom dessa funktioner kan styrelsen utökas med ett antal ledamöter efter behov. Har föreningen olika verksamheter bör de bli representerade i styrelsen.

För att registrera en ny förening i Flens kommun och att synas i föreningsregistret på hemsidan behövs en föreningsregistrering.

Här publiceras aktuella utbildningar som vänder sig till kommunens föreningsliv men också till dig som privatperson.

RF SISU Sörmland bjuder in till intressanta föreläsningar och temakvällar. Samtliga inbjudningar till RF SISU Sörmlands utbildningar och träffar hittar du där.

Taggar:

Föreningsliv
Förening
Utbildningar
Registera förening

Sidan uppdaterad: 2024-04-12

Hittade du rätt information?

Relaterat innehåll

bild på entre fritidsbanken

Fritidsbanken

På Fritidsbanken i Flen kan du låna sport- och fritidsutrustning gratis i 14 dagar. INSAMLING AV UTRUSTNING I samband med mässan i ishallen (GB-hallen) 26-27 april har vi insamling av utrustning till Fritidsbanken. Fredag 26/4 kl.14-18 och lördag 27/4 kl. 10-16. Allt du har ligger hemma som du inte längre använder tar vi emot för att glädja andra. Inför sommaren tar vi gärna emot fotbollsskor samt utrustning för friluftsliv - tält, sovsäckar, liggunderlag, stormkök m.m. men självklart har allt plats i Fritidsbanken.

Fritid

Fritidsbanken

skylt och människor ute i naturen

Aktivitetsrundor

Att vara fysiskt aktiv behöver inte innebära att du älskar sport och idrott. Det kan vara att du hittar ditt sätt att röra dig i vardagen!

Aktivitetsrundor

Aktivitetsrunda

Harmonirunda

Puls & styrka

bild på konstgräsplan

Fotbollsplaner

I Flens kommun finns det ett utbud av fotbollsplaner. Kommunen har både gräsplaner och konstgräsplaner som kan användas för fler aktiviteter än enbart fotboll. Varför inte spela rugby eller brännboll?

Fotboll

Fotbollsplan

Fotbollsplaner