Other languages

Flens municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Flens Municipality

Simhall

I Flens simhall finns en 25-meters bassäng med 6 banor, undervisningsbassäng, djungelbad för de minsta och mycket mer.

Text

Observera våra sommaröppettider nedan!

en vy över bassängen i simhallen i flen

I Flens simhall finns en 25-meters bassäng med 6 banor, undervisningsbassäng, djungelbadet för barn 0 (noll) till c:a 8 år och ett varmare bubbelbad. Två banor är alltid till för motionssimning och en bana är snabbana!

25-metersbassängen har en viss anpassning i form av en trappa, som du skymtar längst bort på bilden ovan. På de lugna avdelningarna finns det anpassade toaletter.

På måndagar är det endast motionssim på samtliga sex banor. Gäller ej vid skollov. På lugna avdelningen finns relaxmöjligheter för dig som bara vill ta det lugnt. Simhallen är öppen för allmänheten men det finns även möjlighet att boka tid eller hyra hallen för föreningsverksamhet eller barnkalas. Barnkalas på söndagar 15.30-17.00, skicka bokningsförfrågan genom att klicka på knappen längst upp på sidan.

Aktuell information och nyheter som gäller sim- och sporthallen hittar du på vår Facebooksida Hammarvallens idrottsplats Flen! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Tabell över öppettider simhall

Öppettider simhall 10 juni - 18 augusti

Tid:
Måndag

14.00 - 20.00

Tisdag, fr.o.m. 8 juli 8.30-15.00

06.30 - 15.00

Onsdag

14.00 - 20.00

Torsdag

14.00 - 20.00

Fredag, fr.o.m. 8 juli 8.30-15.00

06.30 - 15.00

OBS! Kassan stänger 30 min innan badtidens slut.Tabell över priser


Ålder:

Pris:

Bad med bastu

Vuxen

75 kr


Ungdom 7-17 år

40 kr

Lugna avdelningen, gäller även barn och ungdom


90 kr


Barn 0-6 år

20 kr

Tillägg lugna avdelningen, gymkort


40 kr

Familjebad, 2 vuxna och max 4 barn/ungdom

Upp till 17 år

220 kr
Årskort - gäller ett år från den dag du köper årskort (Återköps inte)

Vuxen

1545 kr


Vuxen över 65 år

1090 kr


Ungdom 7-17 år

655 kr


Barn 0-6 år

320 kr

Lugna avdelningen


2075 kr

Lugna avdelningen över 65 år


1490 kr

Halvårskort - gäller 6 månader från den dag du köper halvårskort (Återköps inte)

Vuxen

985 kr


Vuxen över 65 år

720 kr


Ungdom7-17 år

400 kr


Barn 0-6 år

195 kr

Lugna avdelningen


1440 kr

Lugna avdelningen över 65 år


1040 kr

10-kort (giltighetstid 1 år)

Vuxen

610 kr


Ungdom 7-17 år

290 kr


Barn 0-6 år

135 kr

 

Besökstiden i simhallen är två timmar per dag. Gäller även innehavare av 10-kort samt helårs- och halvårskort!

Låsning av skåp
Ta med eget hänglås vid ombyte och dusch på allmänna avdelningen.
Hänglås finns att köpa i simhallskassan, 50 kr/st.

Simskola
Erbjuds inte
för tillfället.
690 kr

Barnkalas simhallen
På söndagar kl.16.00-17.30 finns möjlighet att hyra simhallen för barnkalas under veckorna 33 till 17. Max 40 personer. Simhallens trivselregler gäller!
Vid kalas se till att alla deltagare är duschade, tvättade och klara kl.16.00!
Kostnaden för barnkalas är 1200 kronor.

Bada säkert och tryggt i Flens simhall!

Ett besök på Flens simhall ska vara en rolig och säker upplevelse. Flens simhall är en anläggning som välkomnar alla. Alla som vistas i simhallen ska betala entré och vara ombytta till badkläder samt ha med eget hänglås eller köpt ett i kassan.

Har du någon funktionsnedsättning – fråga oss som arbetar här om omklädningsrum och vilka hjälpmedel vi har för att just du ska trivas hos oss. Har du en assistent eller annan personal som hjälper dig så betalar ni endast entré för en person.

Personalen som arbetar i Flens simhall är utbildade poollivräddare och utbildade i första hjälpen och HLR (hjärt- och lungräddning). Personalen har ansvar för att hålla anläggningen trygg och säker och har därmed också rätten att upprätthålla ordningen i anläggningen samt agera mot besökare som inte följer simhallens riktlinjer för säker och trygg simhall eller trivselreglerna.

I omklädningsrum och duschar jobbar både manlig och kvinnlig personal.

Säker och trygg simhall

Alla besök i simhallen sker under eget ansvar!

Åldersgränser

 • Flens simhall har 13 års åldersgräns samt simkunnighet för badande barn utan vuxens, över 18 år, sällskap. Flens kommun förbehåller sig rätten att testa simkunnigheten vid behov. Simkunnnig är den som kan simma 200 meter i en följd varav 50 meter ryggsim.
 • För att garantera säkerheten för alla i badet gäller att barn under 13 år ska oavsett simkunnighet alltid ha sällskap av en ombytt, simkunnig och fullt betalande vuxen över 18 år som har uppsikt på barnen i anläggningen hela tiden. Högst tre (3) medföljande barn per vuxen över 18 år gäller alla dagar och alla tider i simhallen.
 • Förälder/vuxen över 18 år är alltid ansvarig för medföljande barns säkerhet och trygghet. Lämna aldrig barnen utan uppsikt. Barn 0-6 år lämnas aldrig längre bort än på armlängds avstånd.
 • Från det år barnet fyller åtta år ska pojkar byta om och duscha i herrarnas omklädningsrum och flickor i damernas omklädningsrum.
 • Åldersgräns 18 år för att besöka lugna avdelningen utan målmans sällskap.

Ordning och hänsyn

 • Barnvagnar får inte tas med i simhallen eller i omklädningsrum. Hänglås och vajer finns att låna i kassan, för att låsa fast barnvagnen i korridoren utanför omklädningsrummet.
 • I simhallen går vi! Det är lätt att halka i simhallen.
 • Visa hänsyn mot andra badgäster! Du får inte springa och inte skrika så att det stör andra gäster.
 • Alkohol eller andra droger får inte förtäras i simhallen! Det är inte tillåtet att vara påverkad av alkohol eller andra droger!
 • Flens kommun ansvarar inte för dina värdesaker.
 • Vid misstanke om brott sker alltid en polisanmälan.
 • Besökstiden, badtiden, är max två (2) timmar. Gäller även 10-kort, halvårs- eller helårskort.
 • Mobilförbud gäller i simhallen! All fotografering och filmning är absolut förbjuden i simhallen och omklädningsrummen. Undantaget är vid bokningar då simhallen endast besöks av slutna sällskap t.ex. barnkalas, simtävling och liknande.
 • All förtäring av mat och dryck sker endast i fikarummet. Glas och porslin är förbjudet i simhallen.
 • I simhallen råder tobaksförbud. Det gäller även snus. Tuggummin är endast tillåtet i simhallens fikarum.
 • Personalen har rätt att avvisa besökare som inte följer trygg och säker simhall, Flens kommuns trivselregler eller som missköter sig. Besökare kan stängas av från att besöka simhallen. Erlagd entré återbetalas ej vid avvisande från simhallen!

Trivselregler i simhallen

Klädsel och hygien

 • Inga ytterskor är tillåtna i omklädningsrum eller i simhallen!
 • Alla som ska bada duschar nakna och tvättar sig med tvål och/eller schampo före badet! Kom ihåg att tvätta håret! Badkläder tas på i duschrummet.
 • För att besöka och vistas i simhallen gäller att du byter om till badkläder, t-shirt och shorts eller annan lättare klädsel. Badande ska endast använda badkläder av syntet eller polyester.
 • Inga underkläder under badkläder är tillåtet.
 • Bastubad gör du bara efter att först ha duschat. Du sitter på handduk i bastun eller har badbyxor. Du sitter aldrig naken på bastulaven.
 • Blöjbarn ska alltid ha särskilt avsedda badbyxor eller en badblöja när de badar.
 • När du badat tar du hand om dina våta badkläder i duschrummet. Torka dig och dina badkläder i duschrummet för att undvika våta golv i omklädningsrummen.

Våra bassänger

Barnbadet
Flens simhall har ett äventyrsbad för dig mellan 0-8 år. Max djup 28 cm. Ett vattenland med en mängd överraskningar. Badtemperaturen är 31 grader.

25-metersbassäng med 6 banor
Djup från 1,2 meter till 1,8 meter. Utrustad med startpallar och banmarkering.
Badtemperatur 28 grader. Det är alltid två banor för motionssimning. På tisdagar och fredagar har vi en snabb bana för de som vill simma crawl mellan klockan 06.30 till 08.00.

Undervisningsbassäng
Simskola, vattenlek och vattenträning för barnen med vattenleksaker.
Badtemperatur 30 grader.

Bubbelpoolen
Bubbelpoolen har 39 gradigt vatten som kan vara skönt efter hård träning eller bara värma sig i. Vi rekommenderar barn under 10 år att inte bada där p.g.a. klorångorna eftersom barnets lungor inte klarar av det samt att de har svårt att reglera kroppstemperaturen.

Simskola

Simskola erbjuds regelbundet.

Kolla gärna vår Facebooksida som heter Hammarvallens Idrottsplats Flen. Öppnas i nytt fönster. Simskola kostar 500 kr.

Kaffe & glass

I simhallens fikarum kan du köpa en kopp färskbryggt kaffe eller varför inte en glass? Får endast förtäras i simhallens fikarum.

Kontaktuppgifter

Taggar:

Simhall
Simma
bastu
djungelbad
simskola
badhus

Sidan uppdaterad: 2024-07-17

Hittade du rätt information?

Relaterat innehåll