Other languages

Flens municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Flens Municipality

Konst

Här kan du läsa om kommunens konstverksamhet och vilka utställningar som visas just nu.

Konstgalleriet i Hälleforsnäs

Konstgalleriet Hälleforsnäs

Flens kommun driver Konstgalleriet Hälleforsnäs i Hälleforsnäs gamla bruksområde. Här visas tillfälliga utställningar året runt med samtida konst.

Galleriet som funnits sedan hösten 2008 har hunnit etablera sig som en av de mest intressanta och spännande konstscenerna i regionen. Med målsättningen att visa aktuell samtida och kvalitativ konst, och med en bredd över olika uttrycksformer och tekniker. Att genom möten och samtal med de utställande konstnärerna skapa en unik mötesplats för konst och kultur.

Galleriet som är en ca 90 kvadratmeter stor lokal, varsamt renoverad i den gamla bruksmiljön i Hälleforsnäs gamla bruk, delar entré och reception med turistbyrå och Gjuterimuseum.

Öppettider


Måndag

Stängt

Tisdag

Stängt

Onsdag

10.00 - 16.00

Torsdag

10.00 - 16.00

Fredag

10.00 - 16.00

Lördag

11.00 - 15.00

Söndag

Stängt

 

arbetare samlade vid bruket hälleforsnäs, sekelskifte

Sommarutställning

Bruksarbetarna

En utställning om människorna som arbetade på Bruket. Vernissage 15 juni klockan 11.00-15.00 Utställningen pågår till 24 augusti.

Gallerirum Flens bibliotek

Från oktober 2018 finns även ett gallerirum i Flens bibliotek, med syftet att skapa tillgänglig plats för konst, kultur och utställningar av olika slag. Utställningarna i gallerirummet är gjorda av skolprojekt, föreningar och andra kreatörer som vill kommunicera sina alster och verksamheter för flenspubliken.

Samwais

1-29 juni

"Samwais är en självlärd konstnär med rötter i Kurdistan. Redan som barn, i åldern 10-15 år, började han intensivt studera färgteori, anatomi och perspektiv på egen hand. År 2001 breddade han sin kreativa horisont genom att studera musik vid Musikinstitutet i Bagdad. Hans passion för konsten ledde honom senare till Sverige, där han fördjupade sina kunskaper genom ett års konststudier.

Efter att ha flyttat till Sverige 2007, etablerade sig Samwais som konstnär. Han öppnade först en ateljé i Karlstad och har nu sin ateljé i Flen, Sörmland. Utöver sitt eget skapande håller han också konstkurser där han undervisar i teckning och målning.

Samwais verk har visats på flera gallerier, konstutställningar och konstmässor i länder som Italien, Frankrike, USA och Tyskland".

konstverk av konstnären samvais visandes en kvinna

Barngåvan

Med konst som gåva har Flens kommun sedan 1999 hälsat kommunens nyfödda medborgare välkomna till världen. Gåvan har bestått av ett numrerat och signerat konstverk av en konstnär boende och verksam i Flens kommun. Sedan 2017 är gåvan omvandlad till ett utsmyckningsuppdrag eller skulptur, av en konstnär i Flens kommun, att placeras i någon av kommunens förskolor eller skolor.

Konstrunda i Flen

Flens kommun äger en konstsamling bestående av ca. 2000 verk. Till övervägande del målningar och grafik, men också skulpturer. TA BORT KURSIV RAD och ändra texten nedan så som jag skrivit.

Kommunen äger och förvaltar en konstsamling bestående av ca 2000 verk. Den innehåller dels inköpta verk men även en donation av konstnären Per-Erik Böklin. Flera av Flens skulpturer är uppförda med stöd av Prins Wilhelms donation. Årligen köps konst in av samtida viktiga och betydelsefulla konstnärskap. Många av verken finns att se i Flens biblioteks fasta samling men även i stadshuset samt i andra arbetsmiljöer inom kommunen.

Gå en skulpturvandring i Flens stad med tolv stopp där du kan läsa om konstverken i foldern.

Taggar:

Konst
Konstverksamhet

Sidan uppdaterad: 2024-06-13

Hittade du rätt information?

Relaterat innehåll

bild på biograf

Bio

I Flens kommun finns två biografer: Saga bio i Flen och biograf Facklan i Folkets Hus Hälleforsnäs. Biograferna är digitaliserade och är ett samarbete mellan Flens kommun och Hälleforsnäs Folkets Hus, som driver båda biograferna.

Bio

Biograf

Film

bild på stor teater exteriör

Musik & Teater

Musik och teater förenar och berör. I Flens mångkulturella miljö utgör engagemanget i musik- och teaterverksamheter en positiv kraft som i hög grad bidrar till att skapa både delaktighet och samhörighet.

Musik

Teater

vy över hus och fält

Visit Flen.se

Välkommen till Sörmlands hjärta - Det är med stolthet vi berättar om vår destination. En liten stad, omgiven av sju orter som alla bidrar till att göra Flens kommun inbjudande och välkomnande.