Other languages

Flens municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Flens Municipality

Konst

Här kan du läsa om kommunens konstverksamhet och vilka utställningar som visas just nu.

Utställningar Flens Bibliotek

Gallerirummet Flens bibliotek: Oktober- Torsten Höglund, November – Gun-Britt Karlsson, December – Vintersalong

Konstgalleriet i Hälleforsnäs
bild på konstverk

Utställning

KONSTGALLERIET HÄLLEFORSNÄS

Inger-Linneá Carlsson - Utställning 18/11-13/1

"Inger Linnéa Carlsson ser färgen som en möjlighet att ta del i världens utbud av galenskap, lekfullhet, karaktär, skönhet, värme och kyla. Genom måleriet undersöks tillvarons olikheter och blir en produkt som rent språkligt leder fram till nya möjligheter. Inger Linnéa älskar färg – den sinnliga färgen med sin doft, textur och dess oanade möjligheter att uttrycka subtila känslolägen".

Utställning

GALLERIRUMMET FLENS BIBLIOTEK

November – Gun-Britt Karlsson

December – Vintersalong

Kontakt
Lina Karjel eller Kulturenheten

Konstgalleriet Hälleforsnäs

Flens kommun driver Konstgalleriet Hälleforsnäs i Hälleforsnäs gamla bruksområde. Här visas periodiska utställningar året runt med samtida konst.

Gallerirum Flens bibliotek

Från oktober 2018 finns även ett gallerirum i Flens bibliotek, med syftet att skapa tillgänglig plats för konst, kultur och utställningar av olika slag. Utställningarna i gallerirummet är gjorda av skolprojekt, föreningar och andra kreatörer som vill kommunicera sina alster och verksamheter för flenspubliken.

Kommunen äger och förvaltar också en konstsamling bestående av ca 2000 verk. Den består av dels inköpta verk men även en donation av konstnären Per-Erik Böklin. Årligen köps konst in av samtida viktiga och betydelsefulla konstnärskap. Många av verken finns att se i Flens biblioteks fasta samling men även i stadshuset samt i andra arbetsmiljöer inom kommunen.

I Per Erik Böklins donation ingick även 7 st grafikupplagor som nu finns till salu så flera har möjlighet att ta del av ett intressant konstnärskap. I Flens bibliotek ”Lilla Mötet” hänger de 7 litografierna ramade. Kontakta biblioteket för mera information.

Med konst som gåva har Flens kommun sedan 1999 hälsat kommunens nyfödda medborgare välkomna till världen. Gåvan har bestått av ett numrerat och signerat konstverk av en konstnär boende och verksam i Flens kommun. Sedan 2017 är gåvan omvandlad till ett utsmyckningsuppdrag eller skulptur, av en konstnär i Flens kommun, att placeras i någon av kommunens förskolor eller skolor.

Konstrunda i Flen

Flens kommun äger en konstsamling bestående av ca. 2000 verk. Till övervägande del målningar och grafik, men också skulpturer.

Gå en skulpturvanding i Flens kommun med tolv stopp där du kan läsa om konstverken i foldern.

Taggar:

Konst
Konstverksamhet

Sidan uppdaterad: 2023-11-13

Hittade du rätt information?

Relaterat innehåll

bild på biograf

Bio

I Flens kommun finns två biografer: Saga bio i Flen och biograf Facklan i Folkets Hus Hälleforsnäs. Biograferna är digitaliserade och är ett samarbete mellan Flens kommun och Hälleforsnäs Folkets Hus, som driver båda biograferna.

Bio

Biograf

Film

bild på stor teater exteriör

Musik & Teater

Musik och teater förenar och berör. I Flens mångkulturella miljö utgör engagemanget i musik- och teaterverksamheter en positiv kraft som i hög grad bidrar till att skapa både delaktighet och samhörighet.

Musik

Teater

vy över hus och fält

Visit Flen.se

Välkommen till Sörmlands hjärta - Det är med stolthet vi berättar om vår destination. En liten stad, omgiven av sju orter som alla bidrar till att göra Flens kommun inbjudande och välkomnande.