Hoppa till huvudinnehåll
Äpple och hjärta, loggan för Hälsoveckan

Hälsoveckan 2021

Tack!

Kommunen vill rikta ett stort tack till alla aktörer som bidragit under höstens hälsovecka med mängder av spännande aktiviteter.
Vi hoppas att det kan ha inspirerat till att skapa nya hälsosamma vanor inför den stundande mörkare årstiden så att vi fortsätter att hålla oss i trim, såväl i kropp som själ!

 

Har du synpunkter eller vill du vara med och bidra till nästa års hälsovecka? Skicka ett mail till halsovecka@flen.se eller ring Jessica Ekermann, tel: 0157-43 00 02

 

Det ska vara enkelt att bo, leva och verka i Flens kommun. Mår invånarna bra så mår också kommunen bra. Hälsoveckan i Flen är en vecka med fullt fokus på din hälsa – inifrån och ut!

Tolv tips på utomhusaktiviteter i Flens kommun: 

Visste du att det finns tre frisbeegolfbanor i Flen? En nyanlagd i Hälleforsnäs samt i Sjöängsparken i Flen och en sedan tidigare i Sparreholm.

I stråket mellan GB och Skjortan i Flen finns numer en parkourpark och en skatepark.

Har ni testat alla våra lekplatser i kommunen?

I Hälleforsnäs, bredvid Bruket, finns en äventyrsbana.

I Sveaparken kan du spela bangolf och i Norrtorp finns en riktig golfbana med 18 hål

Visste du att det finns mängder av spännande vandringsleder och cykelleder i kommunen? Ta med dig matsäck och upptäck vår Sörmländska natur! På flera ställen kan man även grilla medhavd korv. Men tänk på brandrisken då det kan vara torrt i skog och mark.

Hälsans Stig finns i två av kommunens orter – Sparreholm och Malmköping. Det är lättillgängliga och välskyltade promenadstråk som passar alla. Gemensamt för stigarna är att de är lätta att ta sig fram på och går i en rundslinga.

I både Skebokvarn och Hälleforsnäs kan man hyra kanot och ge sig ut och paddla.

Det finns fyra spontanidrottsplatser i kommunen: en vid Gårdsjön på Salsta, en vid skolan i Sparreholm, en i Hälleforsnäs och en utanför Familjecentralen i Flen. Dessutom kan konstgräsplanen på Hammarvallen i Flen användas som en spontanidrottsplats vid de tider då den inte är bokad av någon förening för match eller träning. Kom bara ihåg att hålla rent och snyggt på planen!

Vi har sex utomhusgym i kommunen: vid Gårdsjön, Prins Wilhelms torg och vid Stenhammarskolan, ett i Sparreholm, Skebokvarn och ett i Hälleforsnäs.

Det finns två motionsspår med belysning i kommunen, ett i Flen och ett i Malmköping.

Dessutom har vi aktivetetsrundor ”Träning för livet” i fyra av våra orter: Flen, Sparreholm, Malmköping och Hälleforsnäs.

Sidansvarig: Jessica Ekermann
Senast uppdaterad: 2021-10-07 11:08:42

Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.

Jessica Ekermann

Brottsförebyggande samordning, ortsutveckling

0157- 43 00 02