Hoppa till huvudinnehåll
Informationsskylt av Harmonirundan

Aktivitetsrundor

Att vara fysiskt aktiv behöver inte innebära att du älskar sport och idrott eller att du tränar hårt och regelbundet. Det kan också vara att du hittar ditt sätt att röra dig i vardagen! Vi vill ge dig inspiration till hur du på ett roligt, utmanande  och lustfyllt sätt kan uppleva rörelse tillsammans med andra i ditt eget tempo.

Konceptet Aktivitetsrundor bygger på tolv skyltar längs en slinga eller ett stråk. På stråken kan du starta i den ände du själv väljer. Vid starten finns en skylt som beskriver innehållet på rundan och en karta som visar hur slingan eller stråket går. Spännande forskning och intressant fakta om kroppen och hjärnan finns på skyltarna. Skyltarna är digitala där du via en QR-kod hittar övningarna som visas både med text, illustrationer och filmer.
I Flens kommun finns idag sju aktivitetstrundor. Vi tycker att det är extra kul att Flens kommun är först ut i landet med Harmonirundor.
Puls & Styrka ger förslag på fysiska övningar som du gör enskilt eller tillsammans. Tre sådanda finns – i Flen, Malmköping och Sparreholm
Harmonirundor vänder sig mer till knoppen. De finns i Malmköping, Flen och Sparreholm
Varje steg räknas är uppdelat på enskilda fysiska övningar och samarbetsövningar, sex av varje. Den rundan finns i Hälleforsnäs

Mer info om respektive runda hittar du nedan. Sidan kommer att fyllas på med bilder från de olika rundorna.

Harmonirundan Sparreholm – Hälsans stig

Harmonirundan följer Hälsans stig. Den totala sträckan är 4,1 km. Observera att eftersom den följer Hälsans stig är den tillgänglighetsanpassad.

Harmonirunda Flen – Åpromenaden

I Flen går Harmonirundan mellan spången över ån vid Nygårdsgatans förlängning och småbåtshamnen på Salsta. Du kan välja i vilken ände du börjar och det blir 1,9 km om du genomför hela sträckan.

Harmonirunda Malmköping – Hälsans stig

Längs med Hälsans stig i Malmköping finns de tolv skyltarna i Harmonirundan uppsatta. Den totala längden på slingan är 4 km. Observera att eftersom den följer Hälsans stig är den tillgänglighetsanpassad.

Puls & Styrka Flen

Slingan för övningarna med puls och styrka går längs med elljusspåret i Flen med start vid spårets P-plats, Drottninggatan. Slingan är c.a 2,2 km i kuperad terräng.

Puls & Styrka Malmköping

Slingan för övningarna med puls och styrka går längs med elljusspåret på Plevnahöjden med start vid intill skidbackens P-plats, Karolina Perssons Väg. Slingan är totalt c:a 2 km.

Puls & Styrka Sparreholm

Stråket sträcker sig mellan Skolgatan och grillplatsen på Boudden. Längden är c:a 1,9 km.

Varje steg räknas Hälleforsnäs

Stråket går mellan stationen och Bruksområdet och du kan gå från det håll som passar dig bäst. Går de hela sträckan är den c:a 1,9 km lång.

Sidansvarig: Carl-Fredrik Swenson
Senast uppdaterad: 2022-07-04 07:44:39