Other languages

Flens municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Flens Municipality

Matleverans

Om du har svårt att laga mat själv kan du få hjälp att få mat hemlevererad. Förutsättningen för att du ska få mat levererad till din bostad är att du beviljats bistånd för detta. Då kan Flens kommun erbjuda dig färdiglagad och portionsförpackad kyld mat. Maten lagas av Igelkottens kök i Katrineholm.

Säker leverans av matlådor

Innan din första leverans kommer hem till dig, är det viktigt att du förbereder dig genom att beställa matlådor för de kommande två veckorna. När din första beställning levereras, kommer den i en liten kylväska, och i samma väska finns även nästa matsedel med dina önskade maträtter. Denna matsedel ska vara ifylld med dina valda maträtter och kommer att användas vid nästa leverans.

Leveransschema

Maten levereras hem till dig om du bor i Flens ytterområde varje torsdag, förutsatt att det inte är en helgdag. För Flens centralort sker leverans varje fredag, om det inte är en helgdag. Om leveransdagen sammanfaller med en helgdag, kommer vi att meddela dig i god tid om den alternativa leveransdagen.

För din bekvämlighet

Om du har svårigheter med att öppna dörren eller av någon annan anledning inte kan ta emot matlådorna själv, tveka inte att kontakta hemtjänsten. De kommer att se till att maten når dig på ett smidigt sätt.

Portkod och tillträde

Om du har en portkod eller om det krävs något speciellt för att komma in i din bostad, var vänlig och meddela oss så att vi kan säkerställa att maten når dig utan problem.

Utvalda maträtter

Varje vecka har du möjlighet att välja mellan tio olika maträtter, oftast traditionell husmanskost. Samtliga rätter är noga näringsberäknade och har en tydlig innehållsdeklaration. Du har flexibiliteten att bestämma hur många matlådor du vill beställa. På matsedlarna finns information om vilka maträtter som kan levereras som specialkost och vilken typ av kött som ingår i varje rätt. Maten tillagas från grunden med närproducerade råvaror och följer en säsongsanpassad matsedel.

Specialkost

Om du har speciella kostbehov eller behöver mat med en modifierad konsistens, så är vi redo att tillgodose dina önskemål. Vänligen informera biståndshandläggaren när du får ditt biståndsbeslut för matleverans. Om dina kostbehov ändras under pågående beställningar, är det viktigt att kontakta hemtjänsten för att säkerställa att dina behov fortsätter att mötas.

Priser

Priset för den levererade maten är 52 kr per portion.

Avbokning

Om du har beställt mat men ännu inte har fått den levererad och det uppstår en oförutsedd situation som gör att du inte är hemma, kommer maten att förvaras hos hemtjänsten. De kommer sedan att leverera maten till dig när du är tillgänglig.

För avbokning av redan beställda matlådor måste du meddela oss minst 14 dagar innan leveransdatum. Om en avbokning görs inom 14 dagar från leveransdatum kommer de beställda matlådorna att faktureras.

Kontakt

Biståndshandläggare nås säkrast vardagar mellan kl 9-10.
Kommer du inte fram eller önskar kontakt med oss under övrig tid, ring växeln 0157-43 00 00 och lämna ett meddelande så återkopplar vi så fort vi kan.

Telefon 0157-43 03 49
E-post: amanda.kummelstam.thunberg@flen.se

Sidan uppdaterad: 2023-12-05

Hittade du rätt information?

Relaterat innehåll