Other languages

Flens municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Flens Municipality

Tillfällig hjälp att hantera din ekonomi

På denna sida kan du läsa mer om vilket tillfälligt stöd du kan få för att hantera din ekonomi. Det kallas för förmedlingsmedel.

Vad menas med förmedlingsmedel?

Förmedlingsmedel är en insats för dig som har svårt att få dina pengar att räcka till. Det innebär att dina egna pengar går in på ett konto hos socialförvaltningen, efter att du skrivit på en fullmakt. Dina pengar hanteras därefter i samråd med dig. Socialtjänsten kan då ansvara för att betala dina räkningar för att dina pengar ska räcka till mat och uppehälle fram till nästa inkomst. Ibland kanske det inte är tillräckligt med hjälpen förmedlingsmedel och då kan det istället vara lämpligt att ansöka om en god man eller förvaltare. Förmedlingsmedel är en pedagogisk insats för en tillfällig period.

Hur ansöker jag om hjälp?

Du är välkommen att kontakta socialtjänsten för att göra en ansökan om du är i behov av hjälp. När din ansökan kommit in, hör en handläggare av sig för att boka tid för möte och göra en utredning. Om du blir beviljad hjälp kommer din löpande inkomst att betalas ut till ett konto hos socialtjänsten. I samråd med dig görs en överenskommelse om vilka räkningar du vill att socialtjänsten ska betala med din inkomst. Resterande belopp betalas ut till ditt bankkonto enligt överenskommelse, exempelvis en gång i månaden eller varannan vecka.

Om du skulle behöva mer stöd och rådgivning angående din ekonomi under en längre period, kan du som alternativ till förmedlingsmedel ansöka om God man eller Förvaltare. En sådan ansökan lämnas till Överförmyndaren i Flens Kommun.

Du är välkommen att kontakta enheten för egen försörjning om du har frågor eller önskar mer information.

Kontaktuppgifter

 • Telefonnummer: 0157-43 03 90

  Telefontider:

  Måndag: klockan 9-11
  Tisdag: klockan 13-15
  Onsdag: klockan 9 -11
  Torsdag:klockan 13 -15
  Fredag: klockan 9 -11

  Öppettider:
  Måndag: klockan 9-11 och 13-15
  Tisdag: klockan 9-11 och 13-15
  Onsdag: klockan 9-11
  Torsdag: klockan 9-11 och 13-15
  Fredag: klockan 9-11 och 13-15

  Besöksadress:
  Salstagatan 16 våning 2, Flen

  Postadress:
  Flens Kommun
  Socialförvaltningen
  Enheten för egen försörjning
  Sveavägen 1
  642 81 Flen

Taggar:

Förmedlingsmedel
Tillfällig hjälp att hantera ekonomi

Sidan uppdaterad: 2023-09-14

Hittade du rätt information?

Relaterat innehåll

Ekonomiskt stöd

Du som har behov av rådgivning eller ekonomiskt stöd kan här hitta information om hur kommunen och andra myndigheter kan erbjuda hjälp.

Ekonomiskt stöd

Äldreförsörjningsstöd

Bostadsbidrag

Budget- & skuldrådgivning

På denna sida hittar du information om hur kommunens budget- och skuldrådgivare kan hjälpa dig som hamnat i ekonomiska svårigheter.

Skuldsanering

Budgetrådgivning

Skuldrådgivning

God man, förvaltare & förmyndare

Här kan du som är i behov av god man eller förvaltare hitta information. På sidan finns även tips för dig som vill bli god man eller förvaltare och hur överförmyndarnämnden kan stötta dig i uppdraget.

God man

Förvaltare

Överförmyndare