Other languages

Flens municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Flens Municipality

Teknik- & entreprenörsskolan KomTek

KomTek är en kommunal teknik- och entreprenörskola som vill öka intresset för teknik och naturvetenskap hos barn och unga. 

bilden visar komtek logo

KomTek erbjuder skolbesök inom följande områden:

  • programmering
  • byggnadskonstruktioner
  • olika mekaniska moment
  • lödning
  • teknik och berättande
  • spelskapande.

De olika skolbesöken kan anpassas utifrån målgrupp och tidsåtgång i vår lokal på Prins Wilhelmgymnasiet i centrala Flen. Vi har även möjlighet att komma och hålla lektionen på plats i skolan. För låg- och mellanstadiet är besöket som regel 2 timmar och förlagt till torsdagar och varannan fredag. För att boka in ett besök eller mer information, vänligen kontakta oss.

KomTeks fritidskurser är för dig som gillar eller är nyfiken på teknik, elektronik och programmering. Nya kurser planeras till höstterminen 2023. Håll utkik här så du inte missar något!

Vecka 46-50, Torsdagar klockan 17.00 -18.30

  • Minecraft Education, för dig som är nyfiken på Minecraft. Vi lär oss att spela med mus och tangentbord, lite tips och tricks i spelet men framförallt lär vi oss lite programmering! Ca: 7-10 år

- Lego Spike Prime, för dig som vill bygga häftiga grejor i Lego, med sensorer motorer och programmering.

Ca: 10-16 år.

Anmälan via Kom Teks e-tjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Höstlovsaktivitet

Byggbonanza med KomTek. Kom och bygg Lego med KomTek Flen. Vi tar med oss Lego Spike-lådor, med sensorer och motorer som ni sedan får programmera. Begränsat antal platser, först till kvarn.

Plats: Flens bibliotek

Tid: Torsdag 2 november klockan 13 till 15.

KomTek erbjuder flera olika typer av fortbildningar för lärare. DIGI18 är enutbildning på 3 timmar där vi går igenom de verktyg vi rekommenderar för att jobba med programmering i skolan. Efter genomgången utbildning kan du även boka så kallade “DIGI18-lådor” för att jobba med materialet ute i sin klass.

Snilleblixtarna

Ett koncept som i första hand vänder sig till lärare eller blivande lärare med barn i årskurserna F-6, men som passar lika bra i samarbete med fritids och särskola.

Snilleblixtarna syftar till att uppmuntra barns intresse för teknik, naturvetenskap, uppfinningar och entreprenörskap. Med Snilleblixtarna stimuleras barnens medfödda initiativförmåga, kreativitet och självtillit. Nyfikenhet kopplad till lusten att lära blir också ett resultat av arbetet med Snilleblixtarna.

Kontaktuppgifter

Taggar:

Teknikskola
Entrepenörsskola
KomTek

Sidan uppdaterad: 2023-10-05

Hittade du rätt information?

Relaterat innehåll

ungdom vid dator

Digitala verktyg

Här kan du läsa mer om skolans lärplattform Unikum, Skola 24 och hur kommunen ser digitala verktyg som ett stöd för dig som elev och vårdnadshavare.

IKT

Skola24

Unikum

två män vid roll ups

Digitalt Lärcenter Edtech

Edtech Flen är ett digitalt lärcenter som syftar till att öka det upplevelsebaserade lärandet. 

EDTECH Flen

Upplevelsebaserat lärande

bild på högstadie årskurs 7-9

Grundskola

Här hittar du information om kommunens skolor, lärårstider och skolval för de barn som går i förskoleklass till och med årskurs 9.

Skolval

Grundskola

Läsårstider

sjukanmälan grundskola