Other languages

Flens municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Flens Municipality

Vuxenutbildning

Här hittar du som är vuxen och som är intresserad av att studera information om kommunens kursutbud och hur du gör för att söka till en utbildning.

Hur kan jag se vilka kurser som finns tillgängliga?

På komvux kan du läsa in en gymnasiebehörighet för vidare studier på högskolan. Du kan även läsa en kurs som du är intresserad av eller läsa en hel yrkesutbildning för att skaffa dig ett yrke som leder till anställning.

Klicka på knappen längst upp på sidan för att göra en anmälan till SFI och/eller för att se övriga kurser och kurspaket.

Ansökan och antagning

Du ansöker digitalt via vår e-tjänst till grundläggande och gymnasiala kurser, yrkesvux, lärvux, lärling och SFI. Du hittar knappen längst upp på denna sida.

Kostnader

Det är avgiftsfritt att studera på vuxenutbildningen. Det tillkommer dock kostnader för kurslitteratur, skrivmaterial, resekostnader för att göra prov och andra mindre kostnader, för till exempel miniräknare.

Särskild prövning

Har du goda kunskaper i ett ämne men saknar betyg kan du göra en prövning. Det gäller även för dig som önskar höja ditt betyg i ett eller flera ämnen.

Aktuellt för vuxenutbildningen(på gång)

  • människor på rad i sommarnatur framför ett slott
    Nu börjar det verka sommar här på Flens Vuxenutbildning! 21/5 hade eleverna på SFI kurs C och D besök av representanter från Naturskyddsföre...

  • Alla som besöker skjortan inklusive våra elever på skjortan kan fika på fiket som finns på bottenplan. Frukost och en enklare lunch serveras...

  • Kvinnojouren Malva besökte vuxenutbildningen för att informera om det stöd och hjälp som de kan erbjuda vid våld i nära relation. Här är någ...