Other languages

Flens municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Flens Municipality

Familjerådgivning

Här kan du läsa mer om familjerådgivningen, en verksamhet som vänder sig till vuxna med problem och konflikter i par- och familjerelationer.

Information om familjerådgivning

Familjerådgivningen erbjuder hjälp genom samtal under kortare eller längre tid och har som uppgift att erbjuda relationsbehandling. Samtalen syftar till att ge ökad medvetenhet om valmöjligheter och mera tillfredsställande levnadsmönster. Det kan exempelvis handla om problem/konflikter i relationen till en partner, barn, bonusbarn eller föräldrar/svärföräldrar.

Familjerådgivaren ger inte expertråd eller färdiga lösningar och tar heller inte ställning till vems felet är. Den som arbetar på Familjerådgivningen har tystnadsplikt och för inga journaler. Du kan vara anonym om du vill. Du är välkommen oavsett din ekonomiska situation, etnisk tillhörighet eller sexuella läggning. Vårdförbundet Sörmland driver familjerådgivningen på uppdrag av dess medlemskommuner.

Råd från familjerådgivningen

Det är önskvärt om de som har problem i sitt parförhållande kommer tillsammans, men det går även bra att boka en enskild tid. Ett råd vi vill ge dig/er är att inte vänta med att boka tid tills det känns som en katastrof, eftersom det kan vara lättare att reda ut konflikter innan de vuxit sig stora. Även för par som har bestämt sig för att separera kan det vara bra att boka tid. Det kan underlätta att skapa en fungerande kommunikation och samarbete i framtiden, vilket är extra viktigt för dom som har barn tillsammans.

På vilka orter finns det hjälp att få?

Familjerådgivningen har mottagningar i Katrineholm, Eskilstuna och Strängnäs. Du väljer själv var du vill vända dig.

Hur beställer jag tid?

Oavsett vilken ort du önskar besöka för rådgivning, kontaktar du familjerådgivningen via telefon. Du hittar uppgifterna längre ned på sidan.

Telefontid för direktbokning: måndag-fredag klockan 8.30-9.30. Du kan även lämna ett meddelande till en telefonsvarare och bli uppringd. Du kommer då till mottagningen i Eskilstuna där du erbjuds en tid på någon av mottagningarna inom några veckor. Familjer med barn och de som har barn under 2 år får förtur.

Kostar samtalen någonting?

Samtalen kostar 200 kronor. Vid återbud samma dag eller om du inte kommer, tas en avgift ut på 200kr.

Kontaktuppgifter

Taggar:

Familjerådgivning

Sidan uppdaterad: 2023-10-04

Hittade du rätt information?

Relaterat innehåll