Other languages

Flens municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Flens Municipality

Arbetsplatser

För dig som har en funktionsnedsättning finns möjligheter till en daglig sysselsättning som är meningsfull och utvecklande. Här hittar du mer information om olika arbetsplatser i Flens kommun.

Finns det något som passar just mig?

Om du har en funktionsnedsättning finns det verksamheter som är anpassade utifrån de behov som finns hos just dig. Arbetet utförs i den takt och i den omfattning som passar var och en. Med det menas att du får arbetsuppgifter som passar just dig och det du klarar av i din egen takt.

Pokalen

Sysselsättningen på Pokalen är bland annat:

 • Arbete med dator
 • Pappersåtervinning
 • Enklare hushållssysslor
 • Skapande verksamhet
 • Sinnesupplevelser
 • Spel

Aktiviteterna styrs utifrån önskemål och intressen. Alla har individuella aktivitetsscheman för dagen/veckan. På fredagarna avrundas veckan med roliga aktiviteter som exempelvis bingo, musik, spa eller liknande.

Violloppan

På Norra Kungsgatan 4 i Flen kan man vara delaktig i någon del av loppisverksamheten. Här tar man emot, sorterar och säljer återbrukade föremål och kläder.

Violslöjd

På Violslöjd arbetar man med hantverk. Det kan exempelvis handla om att sy, sticka eller virka. I anslutning till arbetslokalen ligger även en butik där det som man tillverkat säljs.
Violslöjd kan man besöka på Götgatan 2 i Flen.

Biltvätten Bubblan

Här ingår man i en arbetsgrupp som tvättar kommunens bilar. Bilarna tvättas i automattvätten på Cirkle K, därefter dammsuger och torkar man instrumentpanel i ett eget garage. I arbetet ingår även att följa med och hämta och lämna bilarna tillsammans med en handledare.

Servicegrupper

Grupperna ansvarar tillsammans med en handledare för att tvätta kläder till de boende på kommunens äldreboenden. Gruppen driver även ett café på Heden några dagar i veckan.

Slussen

På Slussen utförs enklare tjänster, exempelvis:

 • hålla snyggt på grönområden
 • köra sopor till Tippen
 • sorterings- och paketeringsjobb åt externa företag
 • vaktmästarjobb på Stadshuset
 • lättare snickerier.

I denna grupp får brukaren möjlighet att prova på en rad olika arbetsuppgifter som är individuellt anpassade.

Individintegrerade arbeten

Individintegrering innebär en placering på ett företag, där du har kontakt och stöd från daglig verksamhet. Även här tas dina intressen och behov om hand för att hitta en meningsfull aktivitet just för dig.

Kontaktuppgifter

 • Socialsekreterare för äldre -och funktionsvariation

  Ring via Kontaktcenter
  Telefonnummer: 0157-43 00 00

  Telefontid: Vardagar 9.00 -10.00

Taggar:

Arbetsplatser daglig verksamhet
Arbetsplatser sysselsättning

Sidan uppdaterad: 2023-10-04

Hittade du rätt information?

Relaterat innehåll