Other languages

Flens municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Flens Municipality

Familjehem sökes

Många barn och unga längtar efter ett hem som kan ge dem en trygg och kärleksfull vardag, har du plats för en till? Du är aldrig ensam i din roll, vi finns med dig i stöd och utbildning.

barn ute i naturen med rockring

Flens kommun söker fler fantastiska familjer som vill hjälpa barn och ungdomar mellan 0-18 år.

Att vara familjehem kan ha en väldigt stor betydelse för de barn ni tar emot. Uppdraget som familjehem är stimulerande, utmanande men också mycket givande.

Som familjehem öppnar du upp ditt hem, för ett barn som är i behov av extra stöd och omsorg. Att kombinera rollen som familjehem och samtidigt ha ett aktivt yrkesliv fungerar ofta alldeles utmärkt.

Familjehem kan se ut på många olika sätt. Det finns allt ifrån ensamstående till stora familjer som valt att bli familjehem. Det viktigaste är att ni har ett genuint intresse för att hjälpa ett barn/ungdom till ett bättre liv.

En del barn eller ungdomar behöver bo i ett familjehem under en kortare tid medan andra barn växer upp i sitt familjehem.

För att bli godkänd som familjehem kommer ni att genomgå en familjehemsutredning. Kraven för att få påbörja en familjehemsutredning är bland andra att ni behärskar det svenska språket och att ni inte förekommer i polisens brott-och misstankeregister. Registerutdrag inhämtas även från socialtjänst, försäkringskassan och kronofogdemyndigheten. Ni behöver även ha ett stadigvarande boende med ett ledigt rum för barnet.

Den ekonomiska ersättning du får som familjehem består av två delar, arvode och omkostnadsersättning. Flens kommun erbjuder regelbunden handledning och stödsamtal.

Vi söker just nu även ett hem med omfattande kompetens och stort engagemang till ett barn i åldern 1-5 år

Kontaktuppgifter

Taggar:

Omsorg
familjehem

Sidan uppdaterad: 2024-02-21

Hittade du rätt information?

Relaterat innehåll