Other languages

Flens municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Flens Municipality

Hem- och krisberedskap

Här hittar du information om hur du själv kan förbereda din hemberedskap inför en kris eller samhällsstörning, och vilket ansvar kommunen har.

bild på Mörkergrillning 

Hur ser din hemebredskap ut? Foto: Melker Dahlstrand, MSB

Kommunens krisberedskap

Kommunen har ett så kallat geografiskt områdesansvar vid en samhällsstörning. Det innebär att man samverkar med de aktörer som är involverade och samordnar information till medborgare. Enligt lag har kommunen skyldighet att ha en god beredskap för kriser och samhällsstörningar.

Om en kris är så allvarlig att kommunens vanliga organisation inte är lämplig att hantera händelsen, kan en särskild organisation sättas in. Det kallas för krisstab och är anpassad för att klara av svåra situationer. Krisstabens uppgifter kan variera beroende på vad som inträffat, men handlar exempelvis om ledning, samordning av olika verksamheter, att informera alla som bor eller vistas i kommunen eller inhämta information om vad som har hänt. I vissa särskilt allvarliga situationer kan en krisledningsnämnd aktiveras för att leda kommunens arbete.

Klarar du dig själv minst en vecka utan el, telefon, mat och vatten i kranen?

Här beskrivs vad du själv kan göra för att förbereda dig för en samhällskris — hemberedskap! I en samhällskris kommer inte resurserna räcka till alla drabbade samtidigt, utan måste prioriteras för de mest utsatta.

Kontaktuppgifter

  • Beredskapssamordnare
    Denise Carlsson

    Telefonnummer: 0157 - 43 00 31

Taggar:

Krisberedskap
Förbered dig för kris
Situationen i Ukraina

Sidan uppdaterad: 2024-02-20

Hittade du rätt information?

Relaterat innehåll

bilden visar en polis vid en polisbil

Kommunpolis

​​Här hittar du mer information om kommunpoliserna i Flens kommun, deras öppettider och hur de kan hjälpa dig som kommuninvånare.

Polis

Kommunpolis

Öppettider poliskontoret

bild på brandbil

Räddningstjänst

Här hittar du information om räddningstjänstens arbete, deras utbildningar och vad som krävs för att bli deltidsbrandman i Flens kommun.

Räddningstjänst

Brandman

Heta arbeten

HLR-utbildning

Kriget i Ukraina

Det pågående kriget i Ukraina kan väcka många frågor och tankar. Här har vi samlat kort information och svar på några av de frågor som kommer in till oss i Flens kommun.

Kriget i Ukraina

Massflyktsdirektivet

Flykting från Ukraina