Other languages

Flens municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Flens Municipality

Kriskalendern - öva beredskap hemma hela året

Upptäck MSB:s nya kriskalender! Varje månad presenteras ett beredskapstema och en enkel övning som hjälper dig och din familj att vara förberedda på alla tänkbara situationer. Gör dig redo för årets viktigaste kalender!

Människor i olika åldrar är samlade runt ett trädgårdsbord och fikar

Foto: Melker Dahlstrand, MSB

Visste du att du ska kunna klara dig utan samhällets hjälp i en vecka vid en eventuell kris?

Varje månad presenterar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) ett tema om hur du enklare kommer igång med din egen hemberedskap.

Vad gör du om maten i butikerna inte räcker till eller om det blir ett långvarigt strömavbrott, utbredd torka eller översvämningar?

En del av lösningen om detta händer finns faktiskt hemma hos dig själv. Om fler av oss odlar delar av vår mat så står vi stadigare i tuffa tider.

Att stärka sin hemberedskap behöver inte vara så krångligt

Även om du inte har en trädgård kan du odla både rädisor, gurka, tomat, sallad och till och med potatis i stora krukor eller i hinkar på balkongen. På så sätt klarar du dig enklare under den vecka som du själv behöver vara förberedd på att klara dig själv.

Var det bättre förr?

Kanske inte alltid, men något som vi svenskar var bättre på förr var att safta, sylta och konservera. Varför inte prova att pickla ett gäng grönsaker, kanske sådana du har odlat själv eller hittat i affären på extrapris? Inläggningarna håller flera månader i kylen/skafferiet.

Se MSB:s film om tema mat

Även i tuffa tider kan vi göra saker som vi mår bra av — det bygger landets motståndskraft!

Under juli månad fokuserar MSB på temat: den inre styrkan. Det är viktigt att njuta av det du tycker om, som musik, sport eller naturen. Gör saker som får dig att må bra, ensam eller med andra. Hitta en fysisk aktivitet som passar dig. Har du ingen hobby? Se om du kan hjälpa någon annan. Det du kan, kan vara precis vad någon annan behöver.

Kultur, natur, sport eller umgänge?

I Flens kommun finns något för alla, med lika många aktiviteter som det finns olika människor. Här hittar du några av de aktiviteter som erbjuds:

Träna under bar himmel

På sommaren har Friskis och Svettis gratis uteträning vid Orrestaöbadet, måndagkvällar kl 19.

Sommardans eller konsert?

På visitflen.se hittar du en stor mängd evenemang att avnjuta året om!

Hjälp en medmänniska

Bli en del av kommunens frivilliga och gör skillnad för de äldre kommuninvånarna. Som frivillig kan du hjälpa till på träffpunkter, följa med till läkarbesök eller ta promenader med de som behöver stöd. Du kan också besöka någon i deras hem för att läsa tidningen eller ha ett trevligt samtal. Din insats kan betyda mycket!

Se MSB:s film om den inre styrkan

Taggar:

hemberedskap
kriskalender
beredskapskalendern
förbered dig

Sidan uppdaterad: 2024-07-02

Hittade du rätt information?

Relaterat innehåll

Säkerhet och beredskap

Hem- och krisberedskap

Här hittar du information om hur du själv kan förbereda din hemberedskap inför en kris eller samhällsstörning, och vilket ansvar kommunen har.

Krisberedskap

Förbered dig för kris

Situationen i Ukraina

Räddningstjänst

Här hittar du information om räddningstjänstens arbete, deras utbildningar och vad som krävs för att bli deltidsbrandman i Flens kommun.

Räddningstjänst

Brandman

Heta arbeten

HLR-utbildning

Omhändertagande vid kris

POSOM är en beredskapsgrupp som träder in i samband med stora olyckor och katastrofer. Gruppen ska ge praktiskt stöd till människor som är drabbade.

Psykiskt och socialt omhändertagande

POSOM