Other languages

Flens municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Flens Municipality

Lärcentrum - ditt stöd för studier

Behöver du hjälp med dina studier, krånglar din dator eller kanske behöver du en lugn plats att studera på? Då är Lärcentrum en plats för dig!

två elever i samtal

Du är välkommen oavsett om du studerar på plats i Flen, på distans via NTI eller någon annan av våra andra skolor eller som student på yrkeshögskoleutbildning eller högskola/univeristet. Behöver du hjälp med din dator, dina studier eller annat stöd? Lärcentrum är till för dig!

Vi arbetar för att vuxenutbildningen ska vara så tillgänglig som möjligt, oavsett om du studerar hos oss eller via våra andra skolor, på distans.

På Lärcentrum kan du till exempel:

 • låna dator på plats
 • studera i en lugn miljö
 • få handledning och stöd av lärare
 • träffa studie- och yrkesvägledare
 • få digitalt stöd
 • skriva tenta

Läser du på distans?

Vuxenutbildningen i Flen har avtal med bland annat NTI för de kurser vi erbjuder som distansundervisning.

Även om man läser sin kurs på distans kan man behöva stöd och handledning utöver det som erbjuds via skolan. Läser du på distans har du samma tillgång till vårt lärcentrum som om du studerat på plats. Du har som distansstuderande samma tillgång till de lokaler, handledning och övrigt stöd som vi erbjuder via Lärcentrum till de som studerar på plats.

Önskar du studie- och yrkesvägledning?

Välkommen på drop-in torsdagar kl 16-17. Vill du hellre boka en specifik dag eller tid, se kontaktuppgifter längst ner på sidan.

Skriv tenta på Lärcentrum

Om du studerar på annan ort är du välkommen att ansöka om att få skriva din tenta hos oss. Detta gäller även dig som inte är folkbokförd i Flens kommun. Tänk på att vara ute i god tid med din ansökan då vi erbjuder denna service i mån av plats. Vi har fredagar som provdagar.

Vi tar ut en avgift på 500:- per tentamenstillfälle för dig som inte är folkbokförd i Flens kommun. Vi är anslutna till Nitus, nätverket för kommunala lärcentra. På din skolplattform ska du ha tillgång till våra kontaktuppgifter.

Så här gör du:

Du mailar till kontaktpersonen (se nedan) vilken dag och vilka tider det gäller.

Du ansöker hos din skola om du får skriva tenta på annan ort. Det är alltid din skola som beslutar om du får skriva på annan ort. Om vårt svar är positivt till dig, meddelar du din skola till vem de ska skicka tentan.

Om du inte är folkbokförd i Flen, betala in avgiften genom swish till 123 417 85 21. Uppge namn och datum för tentan det gäller. Skicka en skärmdump på att avgiften är erlagd till kontaktpersonen.

När avgiften syns hos oss, är provtillfället bokat. Kom i tid och fråga på plan 2 hos administrationen var någonstans du ska skriva din tenta.

Att tänka på:

Om du inte avbokar senast tre dagar innan att du inte kan ta den erbjudna tenta platsen hos oss, kan vi neka nästa gång du kommer med en förfrågan.

Om du inte skriver tentan här och har betalat in avgiften betalar vi inte tillbaka din avgift. Det är ditt ansvar att se till att alla steg ovan är gjorda.

Kontaktperson Vuxenutbildningen i Flen:

Annelie Lundgren, studie- och yrkesvägledare, annelie.lundgren@vux.flen.se eller syv@vux.flen.se

Kontaktuppgifter

 • Studie- och yrkesvägledare

  Annelie Lundgren
  Telefon: 0157-43 09 12
  Soura Haqqy
  Telefion: 0157-43 09 14

  Telefontid:

  Måndag kl. 08.30 – 09.30 (Soura)
  Måndag kl. 15.00 – 16.00 (Annelie)
  Onsdag kl. 08.30 – 09.30 (Soura)
  Fredag kl. 08.30 – 09.30 (Annelie)


Sidan uppdaterad: 2024-03-05

Hittade du rätt information?

Relaterat innehåll