Other languages

Flens municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Flens Municipality

Gymnasial nivå

Som vuxen kan du läsa teoretiska kurser på gymnasial nivå som motsvarar gymnasiet. Du kan läsa för att få ut slutbetyg eller examensbevis och för att få behörighet till högskola, universitet eller yrkeshögskola.

Vem kan studera på gymnasial nivå?

Du får delta i den gymnasiala vuxenutbildningen från och med 1 juli det år du fyller 20 år eller om du har fullföljt ett treårigt nationellt program på gymnasieskolan. För att kunna studera på gymnasial nivå behöver du ha kunskaper som motsvarar grundläggande nivå.


Är du sökande från annan kommun?

Du som inte är folkbokförd i Flen kan studera på Komvux i Flen om din hemkommun godkänner studier på annan ort. Kontakta din kommun för information.


Ansök till vuxenutbildningen

Din ansökan skickar du in själv via en webbansökan. Tänk på att vara så tydlig som möjlig när du fyller i syfte och mål med dina studier.

Så studerar du

Vi erbjuder många olika möjligheter att studera inom vuxenutbildningen. På plats i Flen med undervisning och handledning kan du studera svenska som andra språk, engelska, matematik, fysik, naturkunskap, teknik och programmering. Utöver detta finns det möjlighet att studera teoretiska gymnasiala kurser på distans hos olika utbildare. Kurserna inom den gymnasiala vuxenutbildningen motsvarar ämnen och kurser i de nationella programmen i gymnasieskolan. Studieupplägg och studieform kan se olika ut hos de olika utbildarna. Samtliga utbildare använder sig av webbaserade lärplattformar. Du får tillgång till lärplattformen av utbildaren vid kursstart. Du som studerar får själv bekosta kurslitteratur och material.

 • Dina förkunskaper avgör vad och på vilken nivå du ska studera
 • Om flera behöriga söker en kurs och inte alla får plats sker ett urval
 • Heltidsstudier beräknas ta cirka 40 timmar per vecka oavsett studiesätt
 • Som studerande på vuxenutbildningen har du tillgång till handledning och stöd i dina studier

Nivåtest inför studier

Du som inte har några betyg, inte kan få tag på dina betyg eller av någon annan anledning behöver veta vilken kunskapsnivå du ligger på, kan göra ett nivåtest.

Komvux i Flen har kunskapstest i svenska, svenska som andraspråk, engelska, naturkunskap och matematik. Vi använder oss av Educateit för att genomföra testerna.

Nivåtesten är till för dig som:

 • ska studera på Komvux i Flen
 • inte har ett aktuellt betyg i ämnet
 • behöver veta din kunskapsnivå

Du kan inte göra nivåtest i ett ämne som du just nu läser.

Anmäl dig till test

Har du frågor om hur det går till att göra ett test eller vill anmäla dig till test går det bra att ta kontakt med skolans studie- och yrkesvägledare .

Handledning och stöd i dina studier - Lärcenter

Som vuxenstuderande har du möjlighet att få handledning och stöd i dina studier under din tid som studerande. Lärcenter erbjuder vuxenstuderande i Flen en plats där du kan få handledning och stöd i dina studier. Här finns lärare med olika ämnesutbildning tillgängliga för att hjälpa och stötta dig, oavsett vad du läser på för nivå. Du behöver inte boka en studieplats i förväg utan du är varmt välkommen hit om du vill studera i en lugn miljö. Det finns även möjlighet att låna dator på plats.

Planera dina studier

Vill du ha hjälp med att planera dina studier? Vuxenutbildningen i Flen erbjuder studie- och yrkesvägledning för vuxna som är folkbokförda i Flens kommun.

Gymnasiala kurser

Vuxenutbildningen i Flen erbjuder ett brett urval av teoretiska kurser på gymnasial nivå. I webbkatalogen kan du se vilka/vilken utbildare som erbjuder kursen och vilka/vilken studieform utbildarna erbjuder.

Det finns olika sätt att studera på

På vuxenutbildningen kan du studera på olika sätt och du kan anpassa dina studier utefter dina behov.


Studieformer inom vuxenutbildningen:

 • Klassrumsundervisning
 • Flexundervisning
 • Distansundervisning

Kontaktuppgifter

 • Studie- och yrkesvägledare

  Annelie Lundgren
  Telefon: 0157-43 09 12
  Soura Haqqy
  Telefion: 0157-43 09 14

  Telefontid:

  Måndag kl. 08.30 – 09.30 (Soura)
  Måndag kl. 15.00 – 16.00 (Annelie)
  Onsdag kl. 08.30 – 09.30 (Soura)
  Fredag kl. 08.30 – 09.30 (Annelie)


Taggar:

Utbildning
Gymnasial nivå

Sidan uppdaterad: 2024-05-02

Hittade du rätt information?

Relaterat innehåll